Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Római gnocchi - recept

    Római gnocchi - recept

    Szinte semmi hasonlóság nincs a klasszikus, burgonyából készült gnocchi és a római, búzadarás gnocchi között, de egy biztos, bámulatosan egyszerű, mégis fantasztikusan finom és különleges olasz ínyencség, amit kár lenne nem kipróbálni. A legtöbb olasz recepthez hasonlóan nem szükségeltetik hozzá nagy bevásárlás, csupán néhány, jó minőségű alapanyag.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    A tejet a sóval, búzadarával és 1-2 ek. vajjal elkezdjük lassan felmelegíteni, folyamatos keverés mellett.

    Amikor sűrűsödik, még jobban figyelünk az állandó keverésre, nehogy véletlenül odakapjon az edény aljára.
    A sűrűsödés kezdetétől kb. 5 perc alatt meg is fő a búzadara. Ekkor zárjuk is el a főzőlapot, fűszerezzük frissen őrölt szerecsendióval, és keverjük hozzá a reszelt sajt felét. Amikor már legalább langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk.

    Kétféleképpen is továbbléphetünk: kiterítjük egy tálcára a főtt darát, és hűtőbe tesszük néhány órára, vagy egy éjszakára, majd nagyobb pogácsa szaggatóval/pohárral köröket szaggatunk belőle, és ezt helyezzük picit egymást fedve egy kivajazott tepsibe.

    A másik variációban kétfelé vesszük a darát és egy sütőpapírral halmozzuk, majd feltekerjük benne, mint egy rétest/bejglit, és a több órás hűtős pihentetést követően egyszerűen szeletekre vágjuk egy vizezett késsel. Majd ugyanúgy kivajazott tepsibe tesszük, egymást fedve a korongokat.

    A dara korongokat megkenjük olvasztott vajjal, vagy kis darabokban vajat vágunk a tetejükre, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon sütjük, légkeverés mellett, amíg meg nem pirul a teteje.

     

     

    Római gnocchi

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!