Az ázsiai konyha egyik nagy remeke ez a színes, és gazdag ízkavalkádban fürdőző, teljesen vegán karfiol curry, amiből még a húsimádók sem fogják hiányolni a húsfélét. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, különleges fogás, ami garantáltan feldobja a heti menüsort.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- pár ek. olívaolaj,
- 1 kis darab gyömbér,
- 1-2 db édesburgonya,
- 1 db sárgarépa,
- 6-8 db koktélparadicsom,
- 1 kis csokor koriander,
- 1-2 tk. garam masala,
- 1 tk. kurkuma,
- 1 tk. őrölt római kömény,
- 1 db friss lime,
- 2 dl kókusztej,
- kb. 1 dl víz,
- ízlés szerinti só.
Elkészítés:
Kevés olívaolajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a kis darabokra vágott édesburgonyát, és répát, és pár percig pirítjuk a zöldségeket.
Majd pár másodperc alatt hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és gyömbért.
Ezt követően tesszük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, és a paradicsomot.
Fűszerezzük a fenti fűszerekkel, majd felöntjük kókusztej és víz keverékével.
Fedő alatt főzzük addig, amíg puhára nem főnek a zöldségek.
Tálalás előtt megszórjuk friss korianderrel, és lime levével meglocsoljuk.