Emberi fogyasztásra alkalmas. Védőgázas csomagolásban.Fémdetektált.Génmanipulált összetevőt nem tartalmaz.Entomológiai szempontból a hazai előírásoknak megfelel.Mentesmindenfajta élő és holt raktári kártevőtől,ésazok maradványaitól,illetve nyomaitól.Minden vonatkozó jogszabályban szereplő követelménynek megfelel (pl. szermaradvány)
Emberi fogyasztásra alkalmas. Védőgázas csomagolásban. Fémdetektált.Génmanipulált összetevőt nem tartalmaz.Entomológiai szempontból a hazai előírásoknak megfelel.Mentes mindenfajta élő és holt raktári kártevőtől,és azok maradványaitól,illetve nyomaitól. Minden vonatkozó jogszabályban szereplő követelménynek megfelel (pl. szermaradvány).
Emberi fogyasztásra alkalmas. Védőgázas csomagolásban.Fémdetektált.Génmanipulált összetevőt nem tartalmaz.Entomológiai szempontból a hazai előírásoknak megfelel.Mentes mindenfajta élő és holt raktári kártevőtől,és azok maradványaitól, illetve nyomaitól.Minden vonatkozó jogszabályban szereplő követelménynek megfelel (pl. szermaradvány).
Emberi fogyasztásra alkalmas. Védőgázas csomagolásban.Fémdetektált.Génmanipulált összetevőt nem tartalmaz.Entomológiai szempontból a hazai előírásoknak megfelel.Mentes mindenfajta élő és holt raktári kártevőtől,és azok maradványaitól, illetve nyomaitól.Minden vonatkozó jogszabályban szereplő követelménynek megfelel (pl. szermaradvány).
A méltán népszerű chia mag, számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Érdemes például a cukorbetegséggel küzdők étrendjébe felvenni ezt a szuper alapanyagot, mert javítja a vérnyomást, emellett fokozza a hasznos koleszterinszintet, miközben csökkenti a rossz koleszterint. Omega zsírsavainak pedig szívünk lesz hálás a rendszeres fogyasztásával. A jótékony hatásainak sora még mindig nem ért véget, hiszen fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, amik mind immunrendszerünk erősítésében vesznek részt. A fokozott mértékű antioxidáns tartalma megakadályozza a szabadgyökök elszaporodását és lassítja az öregedés folyamatát. A chia mag vízzel érintkezve megdagad, zselés anyagot képez, ezáltal azt az érzetet kelti, hogy eltelítődünk, ami kedvező a fogyókúrázóknak.
Dióbél. A- és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamin is van a dióban, így például a tiamin, amely ideg- és izomvédő, serkenti a növekedést. Sok benne a magnézium és a kálium, megtalálható benne a csontképző fluor, valamint a mangán és a réz, amely a vérképzésben segít.
A napraforgómag E-vitamin tartalma nagyon jelentős, ebből adódóan erős antioxidáns hatású, mely elősegíti az immunrendszer erősödését és sejtvédő hatással is bír. Ezeken felül B1-, B2-vitaminokban, esszenciális zsírsavakban és fehérjékben is bővelkedik. Megelőzi a magas vérnyomást és csökkenti a magas koleszterinszintet. A napraforgómagból főzhetünk teát, amihez nincs másra szükségünk csak egy csésze hántolt napraforgómaghoz, amit 1 liter vízben hagyunk főni 30 percen keresztül, ezután leszűrve már fogyaszthatjuk is. Ezzel a főzettel pedig enyhíthetjük a megfázásos vagy hurutos megbetegedéseket.
Vitaminok közül kimagasló az E- és C-vitamin tartama, ugyanakkor számtalan magnézium és kálium is található benne. Kiválóan kezelhetjük vele a bőrbetegségeket, mint például a korpásodást vagy kelést, ezek mellett magas A-vitamin tartalma által gondoskodhatunk látásunk épségér?l is. Amennyiben rendszeresen fogyasztunk tökmagot, azzal biztosítjuk szervezetünk számára a szükséges cink-adagot. Fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hiszen zsír- és kalóriatartalma is alacsony.
A lenmag többféle olajat (linol-, linolénsav, olajsav gliceridjeit), fehérjét, cianogén glikozid keveréket tartalmaz. Vitaminokban (A, B, C, D és E) gazdag, ásványianyag-tartalma is jelentős: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm is van benne.
A mandulafa termése, azaz a mandula, az olajos magvak közül a legrégebb óta ismert csonthéjas. Leginkább cukrászati alapanyagként használják fel, például marcipánok készítéséhez, de nassolhatjuk önmagában is, vagy húsok töltelékeként. Tárolására figyelni kell, ugyanis magas olajtartalma miatt könnyen megavasodhat.
Pörkölt, sózott csonthéjas csemege. A pisztácia bőségesen tartalmaz egészségmegőrző tápanyagokat, segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, védi a szemet, valamint antioxidáns és rákellenes hatásokkal rendelkezik.
A mandula sok-sok ásványi anyag- és vitamintartalma mellett legkiemelkedőbb az E-vitamin forrása, ami erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat, valamint tanulmányok szerint, azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak mandulát és egyéb olajos magvakat, csökken a szív- és érrendszeri halálozás. Emellett nem csak belsőleg hat ránk jótékonyan, hanem kiváló bőrpuhító, amely bársonyossá varázsolja bőrünket. A népi orvoslás szerint hatékony görcsoldó, valamint a feszültség okozta tünetekre is kedvező hatással van, ha rendszeresen fogyasztunk mandulát.
A szezám parányi magvait összetételük rendkívül értékes táplálékká teszi. Telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki. Jelentős mennyiség? A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása. Lecitin-, szezámintartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintőeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.
Fehérjékben és zsírokban gazdag, magas energiatartalmú, 100 g magbél 2900 kJ-t, 690 kalóriát, 15,6 g fehérjét, 63,5 g zsírt, 8,7 g szénhidrátot, 3,2 g rostot tartalmaz. Számottevő mennyiségű C, B1, B2 vitamin, és sok értékes ásványi anyag, például kalcium, vas, réz, kálium, magnézium található benne, tehát van alapja annak a hagyománynak, hogy a mogyoró (más csonthéjasokkal, például a mandulával, dióbéllel együtt)