A két időpontban szüretelt szőlő a Csókakő és Csákberény között elhelyezkedő Orondi szőlőhegyről származik. Az első ütemben szedett termést gyors feldolgozást követően acéltartályban, míg a második alkalommal szüretelt alapanyagot 24 órás áztatást követően egy 450 literes, másodtöltésű, médium pörkölésű hordóban erjesztettük. Az erjedés mindkét esetben vadélesztők által ment végbe, miközben irányított almasavbontást végeztünk. A kierjedt borok 500 literes használt hordókban kötöttek frigyet, melyekben 5 hónapig finomseprőn érlelődtek
A móri Vén- hegy és Kecske- hegy idős tőkéiről szüretelt Ezerjóinak házasítása. A kecske- hegyi termés acéltartályban , a vén- hegyi termés 225 literes tölgyfahordóban erjedt. Erjedést követően 500 literes hordóban kötöttek frigyet és 5 hónapig finomseprőn érlelődtek. Termőhely: Mór, Vén- hegy és Kecske- hegy, Művelésmód: Royat- kordon, Tőketerhelés: 80 dkg/tőke
Miért Dorombor? Mert egyéniség a maga nemében! Mézes-mázos, kedves, bájos, s a szájban dorombol: szelíden, megnyerően, elegánsan, édesen. 100% késői szüretelésű Furmint. Illata friss, összetett, szőlővel, virágokkal, majd trópusi gyümölcsökkel és mézzel. Szájban kerek, intenzív gyümölcsízek és hosszú savak, jó egyensúlyban a maradékcukor-tartalommal.
Késői szüretből származó, aszúsodott szőlőszemekből készült desszertbor. Szép savgerinc mellett több mint 75 g/l maradékcukorral. Önállóan desszertként, vagy sütemények és gyümölcssaláták mellé ajánljuk. Izgalmas ízvilággal találkozhatunk, ha libamáj, kacsamáj vagy kéksajt mellé kóstoljuk.
Élénk szalmasárga szín. Illatában zöldalma, őszibarack, vanília, leheletnyi zöldfűszeresség. Kóstolva lendületes savai adnak
a bornak kellő vibrálást, mely szép kiegyensúlyozottságot, kerekséget mutat. Fehér húsú gyümölcsök, citrusosság,
lecsengésében csonthéjasok, mindenből megfelelő arányokban.
Friss gyümölcsös, könnyed tokaji bor, amely modern borászati technológiával készült az egészséges Furmint szőlőfajtából.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
A Tokaji Borvidéken az aszúkészítés mellett nagy hagyományai vannak a késői szüretelésű boroknak. Ezek a friss,
gyümölcsös, könnyed édes borok megmutatják a Tokaji egy új arcát. Az október végi késői szüretelésű túlérett szőlőfürtöket
külön válogatva a legkíméletesebben és a legkorszerűbb technológiával dolgozzuk fel. Így sikerül megőriznünk a friss
gyümölcsösséget, a fajtajelleg karakterét ezekben a borokban.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes fehérbor.
Classicus, védett eredetű, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehérbor.
Eger új bora, az Egri Bikavér fehér párja az Egri Csillag. Kárpát medencére és a borvidékre jellemző fehér fajták házasításával készül. Ez az egri fehérbor gyümölcsös zamatokkal adja vissza az itt honos fajták és a termőhely harmóniáját. Az egri Borásztársadalom 100 év elteltével elérkezettnek látta az időt, hogy megalkossa az Egri Bikavér fehér párját.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott száraz fehérbor.
Színében élénk, zöldessárga szín, illatában tipikus muskotályos jegyek. A bort kóstolva intenzív, parfümös illat, melyben citrusok és szőlővirág fedezhetőek fel. Ízében lendületes, ropogós savgerinc és könnyed, üde gyümölcsösség jellemzi.
Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz fehérbor.
Sárgászöld színű, elegáns megjelenésű fehérbor. Illatában a szép, könnyű virág és gyümölcs jegyek mellett a finom érleltség is megjelenik. Élénk zamatú karakteres rizlingbor, melynek ízében kiválóan felfedezhető az olaszrizling fajtajellegét képző keserű mandula.
Fehér birtokborunk, amelynek minden évjáratban az a feladata, hogy annak első lenyomata, benyomása legyen. Tartályosan erjedt saját élesztőjével. 4 hónapos érlelés után került palackba. Fehér szőlőfajtáink házasítása. Első lépésként a birtok fehérboraival ismerkedni vágyóknak.
Illatában fehér virágok, citrusok kavalkádja robban, háttérben körte és őszibarack aromái is megjelennek. Ízében friss, vibráló, könnyed és játékos, tele lendülettel, gyümölcsösséggel.
A citrusok mellett izgalmas savak színesítik a kortyot. Frissítő nyári bor, hosszú lecsengéssel.
Legfontosabb jellemzői a kivételes tisztaság, egyensúly, gyümölcsösség üdeség és lendület. Gyönyörű, tartalmas, már aszúnak is beillő bor, melyet desszertek mellé ajánlunk. Illatában és ízében, narancs, füge, sárgadinnye, datolya keverednek. Tüzes, harmonikus ízvilágú természetes édesbor, amelynek zamatgazdagságát a tölgyfahordós érlelés teszi teljessé. Koncentrációja átlagon felüli, potenciálja évtizedeket ígér.
A kedvező késő őszi időjárás hatására túlérett, részben aszúsodott szőlőfürtök feldolgozásával készül a borvidék jellegzetes bortípusa, a szamorodni. Illatában a szamorodni jegyeken kívül fellelhető törökmézes, gyümölcsös illatok játékossá, míg krémes íze könnyen fogyaszthatóvá teszi. Lecsengésében szegfűszeg és fahéj jegyek mutatkoznak.
Borkülönlegesség, mely stílusában a száraz sherry-t idézi. Kitűnő aperitif bor.
A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék szívében Bodrogkeresztúron található. Az aszúsodott szőlőszemeket gondos válogatás mellett szemenként, kézzel szüreteljük. Az aszúszemek alapborban történő áztatásával, préselésével, készül e nemes és jól ismert tokaji desszertbor. Történelmi pincénkben a 2 éves fahordós, majd ezt követő 1 éves palackos érlelés segíti aszú boraink egyedi karakterének kialakulását.
A puttonyszám (3, 4, 5 vagy 6) egyben a bor édességét is sejteti.
A szüret hírnöke az Irsai Olivér. Bora az ideális szüreti időpont megválasztásával és reduktív feldolgozási technológiájával a tőkéről frissen szedett, érett szőlő jellegzetes muskotályos világát idézi fel. Intenzív illatával, harmonikus savaival párosuló üde zamata egy korty üdítő napfényt csempész vissza a hétköznapjainkba.
Nyári virágok és a frissen szedett szőlő illata árad ebben a muskotályos fajták házasításával készülő borban. A hűvös elegancia és könnyed játékosság harmonikus egymásra találása mindkét nem számára vonzóvá teszi.
Pincészetünk alapítója Teleki Zsigmond az európai és hazai szőlőskertek megmentője, akinek innovatív gondolkodása és
vidám személyisége ad inspirációt a Teleki borok megalkotásakor.
Az olaszliszkai Rány dűlőből született ez a bor. Szépen ápolt, régi ültetvény 50-60 éves tőkéiről származik a termés. Egyenletesen beérett fürtöket szeptember közepén szüreteltük. Illatában körte és fehérhúsú gyümölcsök jelennek meg. Savai frissek, élénk, lendületes bor. Sav összetétele eltér a többi Tokaj Nobilis bortól a különböző dűlő miatt.
2014-ben szüretelt kiváló minőségű aszúszemekből és erjedésben lévő borból készült ez az egyedi ízvilágú, szép cukor-sav
egyensúllyal rendelkező nemes, édes bor, amely méltán viseli „a királyok bora, a borok királya" címet.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes tokaji borkülönlegesség
A szamorodni bor az ép és az aszúsodott szőlőszemek együttes feldolgozásával készült tokaji specialitás. Karakterét
tölgyfahordós érlelés során nyeri el.
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű édes tokaji borkülönlegesség.
Kedves Vásárlónk!
A Chardonnay (ejtsd: „sárdoné”) a világ legismertebb és legelismertebb fehérbora, a nagy borpiacok többségében vezeti az értékesítési statisztikákat, és különleges összetett illatával és ízeivel uralja a borversenyeket. Egyedül hazánkban nem sikerült azt az ismertséget és elismertséget elérnie, ami méltó a fajta kiváló adottságaihoz. Mivel a hagyományok ez esetben nem kötötték meg a kezünket, úgynevezett „zöld borként” készítettük el Balatoni Chardonnaynkat, amiben a fajta elsődleges karaktere kapja a hangsúlyt, a terület és az érlelés háttérbe szorul. Színe világos zöldessárga, illatában és ízében a citrusok körtés, birsalmás érzetekkel párosulnak, a fajtára jellemző élénk savakat az erjedésből visszamaradt széndioxid még jobban kiemeli. Fogyasztását salátákhoz, levesekhez, fehér húsokhoz és főleg halételekhez 14°C-os hőmérsékleten ajánlom.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Egy régi borász bölcsesség szerint új borászt úgy kell kipróbálni, hogy leküldöd a pincédbe, és ha jobb bort tud felhozni, mint amiket ott tárolsz, akkor érdemes felvenni. A tapasztalat tehát azt mutatja, hogy a borkészítés legkreatívabb része, ahol a borász a személyiségéből a legtöbbet tud megmutatni, ha házasított borokat, francia szóval küvéket (cuvée) kell készíteni,amikor a különböző fajták használatának korlátot csak a képzelet és a rendelkezésre álló borok szabnak. A mi Csillagunk négy fajtából, csökkenő mennyiségben Olaszrizlingből, Muscat Ottonelből, Chardonnayból és Hárslevelűből áll. A borok érett szőlőből, de kíméletes feldolgozással, oxigéntől védett környezetben készültek, így hozzák a korunk divatjának megfelelőillatos, aromás jegyeket és a klasszikusan szükséges testet is. A négy bor új minőséget alkot, a fajtajegyek közül egyedül az Olaszrizling keserű mandula utóíze ismerhető fel. Illata nyári virágokra emlékeztet, ízében déligyümölcsök köszönnek vissza. A bort tartalmas levesekhez, fűszeres fehér húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 16°C-ra hűtve ajánlom.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Az Irsai az illatos borok királya Magyarországon és talán az egész világon. Illatintenzitásban verhetetlen, és primőrborként elkészítve illatminőségben, eleganciában is kiváló. Összességében olyan különleges, összetéveszthetetlen élményt nyújt, ami különösen fontos napjaink egyre bővülő borválasztékában. Talán ez okozza, hogy rövid időn belül belföldön és külföldön egyaránt az egyik legismertebb magyar borfajtává vált. Az Irsainál válik be legjobban a népi bölcsesség, hogy az a jó borász, aki jobb bort tud felhozni a pincédből, mint amilyenek a hordóidban voltak. Harsány, domináns tulajdonságai miatt gyakran jobb bort ad más fajtákkal házasítva mint önmagában, különösen, ha Olivér boldog arája egy Királyleányka, aki gyümölcsösillatával, szép savaival jól egészíti ki ura erőteljes megjelenését. A bor színe zöldessárga, illata muskotályos, virágos jellegű, és kitöltés után a szomszédos teremben is érezhető. Íze a szőlős gyümölcsös jelleg mellett egyedi fajtakarakterű, vidám, üde hangulatát az erjedésből megmaradt szénsav teszi teljessé. Fogyasztását 14°C-on elsősorban salátákhoz, fűszereslevesekhez és szárnyas húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére!
Varga Péter
Kedves Vásárlónk!
Magyarországon a telepített fehér szőlőfajták közül messze legnagyobb aránya az olaszrizlingnek van, amit különös neve ellenére hagyományos magyar fajtának tekinthetünk. Ez a magas telepítési arány kifejezi a magyar vincellérek több generációjának értékítéletét, és egyben azt is jelenti, hogy a mai magyar borszerető, borivó népesség ezen a boron nőtt fel. A rizling számunkra maga a bor, az etalon, minden jelző és jellemzés nélkül. Régi szerelmünk, akihez mérni tudjuk az új kalandok ízét, illatát, de aztán boldogan térünk vissza hozzá. Színe sárgászöld, elegáns illata rezedára emlékeztet, erőteljesízei, szép savai hosszan megmaradnak érzékünkben és emlékezetünkben. Fogyasztását minden ételhez, magányoselmélkedéshez vagy baráti beszélgetéshez 14 °C-ra hűtve ajánlom Önnek.
Kedves egészségére!
A hársméz színe az akácénál sötétebb, a világossárgától a borostyán sárgáig változhat. Karakteres íze miatt főként inkább férfiaknak ajánljuk, amely nagyon kellemes kísérője lehet vadételek mellé, illetve közepesen édes desszertekhez is.
Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.