A koktél cseresznye is, hasonlóan a normál cseresznyéhez, magozás után kerül kandírozásra, aminek köszönhetően élvezhetőbbé válik fogyasztása. Kandírozást követően kiemeli a gyümölcs finom, édes ízét és tartóssága is megsokszorozódik és megőrzi a cseresznye alapvető jó tulajdonságait úgy mint magas A-, C-vitamin-tartalomát és kiemelkedő vastartalmát. Az emberi szervezet számára igen hasznos kalcium, magnézium, kobalt is megtalálható benne. Maga a cseresznye erősen tisztító hatású, jó az ízületekre, és kandírozott formában nyarat idéző ízét is élvezhetjük egész évben. Fogyasztható a friss gyümölcshöz hasonlóan önmagában, desszertekhez, mártásokhoz, süteményekhez, sültekhez. Rendkívül dekoratív ezért koktélok ,hidegtálak, cukrászati termékek díszítéséhez is ajánljuk.