Már annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény. A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy Bécsben a török ostrom leverésének ünneplésekor már készítették. Formája, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja. Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került. A croissant mára eggyé olvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült. JÓkenyér kínálatban készítjük a töltelék nélküli vajas croissant, továbbá édes-(belga csokoládés), vagy sós (sajtos/baconos) változatban is.
Belgium világszerte híres terméke a belga csokoládé, amely hírnevét elsősorban magas minőségének köszönheti. A friss és roppanós JÓkenyér csokis croissant az igényes csokoládét kedvelők ízletes reggelije. Ez a finomság gondosan megválasztott belga csokoládérúddal, a JÓKENYÉR vajas croissant tésztájával készül, melybe igazi élmény beleharapni.
Fahéj: A héberek, görögök és rómaiak a fahéjat fűszernek, illatszernek és gyógyszernek -emésztési zavarokra – egyaránt használták, míg az egyiptomiak balzsamokba keverték bele. Íze kesernyés-édeskés, picit csípős és illata jellegzetes. A fahéj illata meleg, fűszeres, amit a JÓkenyérnél könnyű ropogós kelt leveles tésztába tekerve ajánlunk Önnek.
A kakaós csigát szinte mindenki szereti: finom leveles kelt tészta, lágyan olvadó selymes kakaó ízzel párosítva. Legfőképpen reggelire, növésben lévőknek akár vacsorára, vagy ebéd utáni desszertnek, a kakaós csiga helytáll minden szituációban. A JÓkenyér kakaós csigája kívül belül omlósan puha, így nem kell megküzdeni a külső ropogós réteg elfogyasztásával a szebb reményű gazdagon kakaós belsőért.
A kajszibarack rendkívül gazdag béta-karotinban, ami az A-vitamin előanyaga. Élettani hatását tekintve ez az ”arany gyümölcs” elsősorban szellemi munkát végzőknek lett teremtve, magas foszfor-, magnézium- és vastartalma miatt. Serkenti az agyműködést, a növekedést, javítja a látást, növeli az ellenálló képességet. A csontok, szövetek újjáépítésében is fontos szerepet játszik. A JÓkenyér lekváros táska gyerekkorunk közkedvelt sárgabarack lekvárral töltött leveles tésztájú péksüteménye, reggelire, tízóraira vagy uzsonnára egyaránt.
A TÚRÓ a magyar konyhában közkedvelt alapanyag. Nem csak egészséges, hanem finom táplálék, amely tartalmazza a TEJ szervezetünk számára fontos összetevőit: magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort. Alacsony energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – javasolt a fogyasztása. A JÓkenyér pékárui közül a legkedveltebb süteményünk titka, a saját receptúra szerint összeállított rengeteg mazsolát tartalmazó prémium minőségű krémtúró, könnyű leveles vajas tésztába csomagolva.
A JÓkenyér olivás masnija magában hordozza a mediterrán konyha karakterét, és csavart formája igazán különlegessé teszi. Az olajbogyó szerves része a déli nemzetek étkezési hagyományaink, így nem csoda, hogy a mediterrán országok étrendje az egészségesebbek között van számon tartva. Az olivabogyó bizonyítottan lassítja az öregedést, gátolja a zsírok lerakódását, védi az érrendszert a meszesedéstől, csökkenti a magas vérnyomást, továbbá javítja az ellenálló képességet is. Mindezen kedvező élettani hatások elsősorban a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető. Ez a termékünk is - a Jókenyér többi kenyeréhez hasonlóan - adalék- és színezőanyag mentes.
Már annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény. A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy Bécsben a török ostrom leverésének ünneplésekor már készítették. Formája, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja. Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került. A croissant mára eggyé olvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült. JÓkenyér kínálatban készítjük a töltelék nélküli vajas croissant, továbbá édes-(belga csokoládés), vagy sós (sajtos/baconos) változatban is.
Belgium világszerte híres terméke a belga csokoládé, amely hírnevét elsősorban magas minőségének köszönheti. A friss és roppanós JÓkenyér csokis croissant az igényes csokoládét kedvelők ízletes reggelije. Ez a finomság gondosan megválasztott belga csokoládérúddal, a JÓKENYÉR vajas croissant tésztájával készül, melybe igazi élmény beleharapni.
Fahéj: A héberek, görögök és rómaiak a fahéjat fűszernek, illatszernek és gyógyszernek -emésztési zavarokra – egyaránt használták, míg az egyiptomiak balzsamokba keverték bele. Íze kesernyés-édeskés, picit csípős és illata jellegzetes. A fahéj illata meleg, fűszeres, amit a JÓkenyérnél könnyű ropogós kelt leveles tésztába tekerve ajánlunk Önnek.
A kakaós csigát szinte mindenki szereti: finom leveles kelt tészta, lágyan olvadó selymes kakaó ízzel párosítva. Legfőképpen reggelire, növésben lévőknek akár vacsorára, vagy ebéd utáni desszertnek, a kakaós csiga helytáll minden szituációban. A JÓkenyér kakaós csigája kívül belül omlósan puha, így nem kell megküzdeni a külső ropogós réteg elfogyasztásával a szebb reményű gazdagon kakaós belsőért.
A kajszibarack rendkívül gazdag béta-karotinban, ami az A-vitamin előanyaga. Élettani hatását tekintve ez az ”arany gyümölcs” elsősorban szellemi munkát végzőknek lett teremtve, magas foszfor-, magnézium- és vastartalma miatt. Serkenti az agyműködést, a növekedést, javítja a látást, növeli az ellenálló képességet. A csontok, szövetek újjáépítésében is fontos szerepet játszik. A JÓkenyér lekváros táska gyerekkorunk közkedvelt sárgabarack lekvárral töltött leveles tésztájú péksüteménye, reggelire, tízóraira vagy uzsonnára egyaránt.
A TÚRÓ a magyar konyhában közkedvelt alapanyag. Nem csak egészséges, hanem finom táplálék, amely tartalmazza a TEJ szervezetünk számára fontos összetevőit: magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort. Alacsony energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – javasolt a fogyasztása. A JÓkenyér pékárui közül a legkedveltebb süteményünk titka, a saját receptúra szerint összeállított rengeteg mazsolát tartalmazó prémium minőségű krémtúró, könnyű leveles vajas tésztába csomagolva.
A JÓkenyér olivás masnija magában hordozza a mediterrán konyha karakterét, és csavart formája igazán különlegessé teszi. Az olajbogyó szerves része a déli nemzetek étkezési hagyományaink, így nem csoda, hogy a mediterrán országok étrendje az egészségesebbek között van számon tartva. Az olivabogyó bizonyítottan lassítja az öregedést, gátolja a zsírok lerakódását, védi az érrendszert a meszesedéstől, csökkenti a magas vérnyomást, továbbá javítja az ellenálló képességet is. Mindezen kedvező élettani hatások elsősorban a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető. Ez a termékünk is - a Jókenyér többi kenyeréhez hasonlóan - adalék- és színezőanyag mentes.