A toszkán extra szűz olívaolaj, különösen a Lucca környékéről származó, mindig is híres volt kellemesen lágy, gyümölcsös ízéről és kiváló minőségéről. Az 1800-as évek közepétől a luccai kereskedők azzal váltak sikeressé, hogy az Amerikába kivándorolt olasz honfitársaiknak kezdtek el olívaolajat értékesíteni. A sikeres kereskedők egyike volt Filippo Berio, aki 21 évesen hozta létre saját márkáját.
Prémium minőségű extra szűz olívaolaj válogatott spanyol olívából. Az olíviaolaj igazi E vitamin forrás, melyet közvetlenül a válogatott olajbogyószemekből préselnek s kedvező élettani hatásának hála rendkívül népszerűvé alapanyaggá vált az egészségtudatosan táplálkozók körében : az az autentikus, tiszta nedű erősíti az izomsejteket, segít a magas vérnyomás a trombózis megelőzésében, és csökkenti a sejtek oxidációját, valamint a káros koleszterin szintjét.