Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Narancsos répatorta - recept

    Narancsos répatorta - recept

    Mennyeien szaftos, és fűszeres ez a házi répatorta, amit simogatóan lágy krémmel, és narancsos frissességgel teszünk még ellenállhatatlanabbá. Csillogó szereplője lehet a húsvéti, ünnepi menünek, de gyakorlatilag nincs olyan időszak az évben, amit ne tenne mosolygósan üdítővé ez a desszert. Ha valakit a frissen reszelt répa tartana vissza a recept kipróbálásától, akkor is érdemes megsütnie, mert szinte nem is érződik a sütiben, ugyanakkor gondoskodik arról, hogy pihe-puha legyen a répatorta tésztája.

     

    Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához:

    Torta tésztájához:

    Krémhez:

     

    Elkészítés:

    A répatorta tésztájához a tojásokat, cukrokat és az olajat turmixgéppel kihabosítjuk.
    Hozzáadjuk a liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só és fahéj keverékét, összedolgozzuk.
    Majd a lereszelt répát, diót, gyömbért és narancshéjat, levet is hozzákeverjük.
    180 fokon sütjük, légkeverés nélkül kb. 30-40 percig, tűpróbáig.


    Amíg sül vagy hűl a torta tésztája, elkészítjük a krémet.
    A hideg habtejszínt felverjük a zselatinfix segítségével.
    A vaníliacukrot és porcukrot elkeverjük a mascarponéval, és fokozatosan adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, amíg egynemű krémet nem kapunk.


    A kihűlt torta tésztáját kettévágjuk, a krém nagy részével megkenjük, a többit a tetejére és/vagy az oldalára kenjük.
    Megszórjuk durvára darabolt dióval, és reszelünk rá még egy kis narancshéjat.

     

     

    Narancsos répatorta

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!