Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Fűszeres vörösborban posírozott körte - recept

    Fűszeres vörösborban posírozott körte - recept

    Pazar elegancia, elképesztő textúrák, illatok és ízek kavalkádja ez a különleges desszert. Bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét, ráadásul nincs sok dolgunk az összeállítása során. Egy jó minőségű, vörös- vagy fehérborra van szükség a posírozott körték elkészítéséhez, amelyhez akár már újbort is használhatunk. A fűszerezésnél pedig legyünk bátrak, kreatívak, pl. friss narancslével, narancshéjjal, csillagánizzsal, vanília rúddal is kiegészíthetjük a boros “alaplevet”.

    Hozzávalók:

    Elkészítés:

    A vörösbort egy kisebb, a körték méretéhez passzoló, magas falú edényben, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel összemelegítjük. A melegítés idejéig meghámozzuk a körtéket úgy, hogy rajtuk maradjon a száruk, alul pedig egy talpat vágunk, hogy meg tudjon majd állni a tányéron.

    A gyöngyöző vörösborban (közepes vagy alacsony hőfokon) megpároljuk a körtéket kb. 20-30 perc alatt (megpuhulnak, de még marad tartásuk).

    A mascarponét és a habtejszínt, a vaníliás cukorral együtt felverjük, majd hűtőbe tesszük tálalásig.

    Ha készen vannak a körték, vegyük ki óvatosan, és a bor alatt kapcsoljunk magasabb hőfokra, hogy szósszá redukálódjon (kb. harmadára redukáljuk a vörösbort).

    Tálalásnál (langyosan és hidegen is szuper) a vörösboros szósszal megágyazunk a körtéknek, majd a mascarponés tejszínhabot egy habzsák segítségével tálaljuk a borba, a körték mellé. Ha sietős a helyzet, csak a tejszínhab, vagy egy kis vanília fagylalt is jó szolgálatot tesz a tálalásnál.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!