Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Sült libacomb pirított káposztás dödöllével - recept

    Sült libacomb pirított káposztás dödöllével - recept

    A november 11-ei, Márton-napi menü elmaradhatatlan kelléke a liba, ha hódolni szeretnénk annak a hagyománynak, hogy „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.” Nem bíznánk a véletlenre a receptkeresést, ezért egy pazar, omlósra sült libacombot kísérő, pirított káposztás, karamellizált lilahagymás dödölle recepttel készültünk a libalakomák idejére.

    Hozzávalók 4 főre:

    Pirított (dinsztelt) káposztához:

    Lassan sült libacombhoz:

    Dödölléhez:

    Karamellizált lilahagymához:

     

    Elkészítés:

    Pirított (dinsztelt káposzta)

    A vöröshagymát apróra vágva megdinszteljük kevés olajban, rádobjuk a vékony szeletekre aprított káposztát (aprítógép hasznos segítség ilyenkor), átkeverve együtt pirítjuk pár percig. Majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel. Felöntjük egy kis vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 20-25 percet. Ha nagyjából megpuhult a káposzta, hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, majd fedő nélkül főzzük még kb. 5 percet.

    Sült libacomb

    Elsőként alaposan megtisztítjuk a libacombokat, megszabadítva az esetlegesen benne hagyott tokoktól, tollaktól. Jól besózzuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórva nagyobb darabokra vágott vöröshagyma és lilahagyma szeletekkel, fokhagyma gerezdekkel (mehetnek a libacombok alá, mellé, fölé). Kevés vizet öntünk alá, és egy kis zsiradékot is adunk hozzá (zsírt vagy olajat), majd alufóliával lefedve 160 fokon sütjük kb. 2-2,5 órát. Ha már szuperpuha a husi, 200 fokon kb. 10-15 percet felülről rápirítunk a bőrére, hogy jó ropogósra süljön.

    Dödölle

    A megtisztított, felkockázott burgonyát annyi sós vízben főzzük meg, amennyi pont ellepi. Utána a vízzel együtt krumplinyomóval összetörjük teljesen, majd hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk, főzzük alacsony/közepes hőfokon pár percig főzzük. Nyúlós, ragacsos, kemény masszát fogunk így kapni.

    A karamellizált lilahagymához kettévágjuk a megtiszított lilahagymát, félkarikákra szeleteljük, és kevés libazsíron, barna cukorral megszórva dinszteljük, fonnyasztjuk közepes hőfokon, amíg teljesen puha nem lesz.

    A kisült libazsírból pár evőkanállal öntünk egy nagy átmérőjű serpenyőbe, ezen pirítjuk át a két evőkanállal szaggatott, formázott dödölléket (több körben). Ha átpirult mindkét oldaluk, óvatosan összeforgatjuk a káposzta egy részével és a karamellizált lilahagymával.

    A sült libacombot ezzel a fantasztikus, káposztás, lilahagymás dödöllével, és egy kis plusz pirított káposztával tálaljuk.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!