Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Vega lencse bolognai - recept

    Vega lencse bolognai - recept

    A vega január, azaz a veganuár jegyében próbáljunk ki egy ínycsiklandóan ízgazdag, húsmentes, bolognai spagettit. A szószkészítés során mindvégig a klasszikus, olasz ragukészítési metódust tartjuk szem előtt, ugyanakkor elhagyjuk a darált húst, és helyette vöröslencsével és csiperkegombával varázsoljuk tartalmassá, és egyben fehérjében gazdaggá a tésztaételt. Tálalás előtt alaposan forgassuk össze a főtt spagettit a lencseraguval, és szórjuk meg bőkezűen reszelt sajttal. Mennyei vegetáriánus fogás kerekedik belőle.

     

    Hozzávalók kb. 4-6 személyre:

     

    Elkészítés:

    Elsőként a ragu alapját adó zöldségpirítást végezzük (a soffritot készítjük el): a vöröshagymát, szárzellert és répát aprítógépben vagy kézzel egészen apróra vágjuk, és olívaolajon együtt megpirítjuk kb. 5-8 perc alatt, majd félretesszük. A gombát szeletekre vágjuk és néhány perc alatt jól megpirítjuk a visszamaradt olajon, és szintén félretesszük.

    Lágyan megfuttatjuk az aprított fokhagymát az olajban (ha a zöldségek felszívták, öntsünk még a serpenyőbe 1-2 evőkanálnyi adagot), hozzádobjuk az átmosott lencsét, a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig együtt pirítjuk, majd jöhet vissza a zöldségalap, és ráöntjük a vörösbort. Forrás után hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsomlevet vagy mártást, és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. Fedő alatt főzzük kb. 20-30 percig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. 

    Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a pirított gombát, ellenőrizzük a fűszerezést, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Megszórjuk reszelt sajttal és azon melegében tálaljuk.

     

    Tippek:

    Ha friss paradicsomot használunk, tegyük forró vízbe pár percre a paradicsomokat, így könnyedén lehúzhatjuk róluk a héját (miután picit kihűltek).

    A vöröslencsét nem szükséges előzetesen beáztatni, mert így is könnyen megpuhul. Ha klasszikus lencsét használunk hozzá, azt előző éjszaka érdemes háromszoros mennyiségű vízben áztatni.

    Ha vegán bort, növényi sajtot használunk, és tojásmentes durumspagettit használunk, vegán bolognait is tudunk ez alapján készíteni.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!