Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Török lecsó (menemen) - recept

    Török lecsó (menemen) - recept

    A menemen egy tojásos, a magyar lecsó ízjegyeire hasonlító és az izraeli lecsóval, a shakshoukával is szoros rokonságban álló török zöldségétel. A török lecsót Törökországban leginkább reggelire fogyasztják, de könnyed nyári brunchként vagy ebédként is kiválóan megállja a helyét az asztalon. Minél több friss, napon érett zöldségből készül és minél szaftosabbra főzzük, annál pazarabb lesz a gasztroélmény. A frissen sült bagett, kifli vagy lepénykenyér tunkolása szinte kötelező a menemennél.

     

    Hozzávalók 4 személyre:

     

    Elkészítés:

    • Kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a hasonlóan kicsire aprított paprikát. Közepes hőfokon pároljuk 5-10 percig.
    • Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a kis kockákra vágott paradicsomot, összekeverjük, fűszerezzük és tovább pároljuk így a lecsót.
    • Ha megpuhultak a zöldségek és sűrű raguvá értek össze, beleütjük az 5 tojást. Lágyan elkeverjük (ne vigyük túlzásba) és hagyjuk megfőni, de még szaftosra hagyva tálaljuk friss bagettel.

     

    Tippek:

    • A paradicsom héját egy forrázással könnyedén eltávolíthatjuk, ha esetleg nem szeretjük a héját belefőzni a lecsóba.
    • Gazdagíthatjuk az ételt friss, lágy sajttal is.

     

     

    Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!