Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Meggykrémleves túrógaluskával - recept

    Meggykrémleves túrógaluskával - recept

    A gyerekkori, menzás meggyleves ízvilágát idézi, de sokkal krémesebb, gazdagabb textúrával, túrógombóchoz hasonlító, citromos galuskával készül ez az extra meggykrémleves. Minden idők legfinomabb meggylevesével ajándékozott meg ez a receptúra, ami egyszerre hagyományos, és innovatív, élénk és visszafogott. Langyosan és hidegen is kiváló, könnyed, nyári fogás.

     

    Hozzávalók 4-6 személyre:

    Fűszeres "alapléhez":

    • 2 egész fahéj rúd
    • 2 tk. egész szegfűszeg
    • kb. 1 l víz

    Krémleveshez:

    Túrógaluskához:

     

    Elkészítés:

    1. Első lépésként a fűszeres főzetet készítjük el: a fűszereket beleszórjuk egy edénybe, és vízzel felöntve felforraljuk, majd 15 percig közepes hőfokon főzzük, leszűrjük felhasználás előtt.

    2. A cukrot a meggyel és a fűszeres alaplével együtt felforraljuk, majd további 10 percig főzzük. Kikanalazunk kb. 1 merőkanálnyi meggyet, és félretesszük. A leves többi részét botmixerrel leturmixoljuk. Visszatesszük az egészben hagyott meggyszemeket.

    3. A tejszínnel elkevert pudingporral besűrítjük a levest. Pár percig főzzük, kevergetjük, amíg meg nem tapasztaljuk a puding sűrítő hatását. Ahogy hűl a leves, még picit sűrűbbé fog válni. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe.

    4. Amíg hűl a leves, elkészítjük a túrógaluskát: a túrót a cukorral együtt, villával összetörjük, hozzáadunk egy csipet sót. Összekeverjük a tojással, a citrom reszelt héjával, majd villával beledolgozzuk a búzadarát is. Akkor jó az állaga, ha az összekeverés után látszik, és megmarad a villa nyoma a masszában (nem folyósodik el), de még lágyan, nem masszív, kemény állaggal. Kb. egy órára félretesszük pihenni (hagyjuk a búzadarát dolgozni, megdagadni.)

    5. Vizet forralunk, és abba szaggatjuk egy teáskanál segítségével a félkör alakú, kis galuskákat. Amint felúsznak a víz tetejére, kb. 2-5 perc alatt megfőnek, és egy szűrőkanál segítségével kiemelhetjük őket a vízből. Hagyjuk lehűlni, majd tálaljuk a hidegre vagy legalább éppen langyosra hűlt meggykrémlevessel.

     

    Tippek:

    • Felvert habtejszínnel is tálalhatjuk a levest, ha nincs időnk vagy kedvünk túrógaluskát készíteni.
    • Cseresznyével, erdei gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni a fenti receptúrát, ugyanolyan fantasztikusan fog működni.

     

     

    Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!