Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Teljes kiőrlésű kókuszos csiga - recept

    Teljes kiőrlésű kókuszos csiga - recept

    A kelt tészta picit diétásabb verziójában a finomliszt egy részét teljes kiőrlésű búzalisztre cseréljük, így rostdúsabb édességet tudunk készíteni, ami ráadásul még hosszabb ideig is feltölti az energia készleteinket. Az így készült kelt tészta tölteléke a mostani receptben szuper kókuszos és vaníliás: a kókusztejjel sűrűre főzött vanília pudingot gazdagítjuk sok-sok kókuszreszelékkel. 

    Hozzávalók:

    A teljes kiőrlésű kelt tésztához:

    A kókuszos töltelékhez:

     

    Elkészítés:

    A liszteket összekeverjük a sóval, cukorral, és az élesztővel, majd hozzáadjuk a langyos tejet, vajat és tojássárgáját. Ha túl kemény lenne a tészta, egy kis plusz tejjel, ha pedig túl lágy, egy kis liszttel kompenzálható. Jól megdagasztjuk, és lefedve hagyjuk legalább a duplájára kelni.

    A kelesztés ideje alatt megfőzzük a vaníliapudingot, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a mézet ízlés szerint. Félretesszük, és hagyjuk lehűlni a felhasználás előtt.
    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 45x32 cm-es darabra, megkenjük a töltelékkel, és viszonylag szorosan feltekerjük. Kisujjnyi csigákat vágunk a tekercsből, majd egymástól kis távolságra, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

     

    Teljes kiőrlésű kókuszos csiga

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!