Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Édesburgonya főzelék lilahagymás céklával - recept

    Édesburgonya főzelék lilahagymás céklával - recept

    Önálló ételként is megállja a helyét ez a különlegesen finom és színes főzelék, ami könnyedén beilleszthető az újévi, diétás vagy veganuári vegetáriánus/flexitáriánus étrendbe. A házi zöldségalaplé, a karamellizált lilahagymával együtt pirított cékla kockák, a selymességért felelős tejszín, és a lisztmentes sűrítés ínycsiklandóan izgalmassá teszik az ételt. Még a főzelékes műfajt nem kedvelők kedvencévé is válhat.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    A céklát héjastól, alufóliába csomagolva megsütjük 180 fokon kb. 45 perc alatt, meghámozzuk, felkockázzuk. Kevési olívaolajon karamellizáljuk, puhára dinszteljük a félkarikákra vágott lilahagymát, hozzáadjuk a cékla kockákat, és együtt pirítjuk kb. 5 percig. 

    Az apróra vágott  vöröshagymát megdinszteljük vaj és olívaolaj keverékén, ráreszelünk egy gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott édesburgonyát. Annyi zöldségalaplével öntjük fel, ami felett még egy jó ujjnyira kikandikálnak a batáta kockák (tehát ne lepje el). Addig főzzük, amíg meg nem puhul az édesburgonya (kb. 10 perc), sózzuk és majorannával ízesítjük.

    A burgonya felét kivesszük, és kevés tejszínnel, egy gerezd lereszelt fokhagymával együtt pürésítjük botmixerrel, ezt keverjük hozzá a batátához, és így egy krémes főzelék állagot érünk el, liszt nélkül, önmagával sűrítve.

    Tálalásnál az édesburgonyára kanalazzuk a lilahagymás céklát, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

     

    Édesburgonya főzelék lilahagymás céklával

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!