Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Sült paprika krémleves - recept

    Sült paprika krémleves - recept

    Olyan gazdag aromája és ízvilága van önmagában a kápia paprikának, pláne megsütve, hogy szinte alig szükséges hozzá fűszereket használni. Szimplán sóval, borssal is szuperül működne, de a frissesség és az élénk színek kedvéért szerintem jól áll neki egy kis petrezselyem a finish-ben. Az őszi szezon kedvence lehet a sült paprika krémleves, amihez gazdaságosan felhasználhatjuk a megmaradt hús- vagy zöldségleves levét. Sőt, ha maradna belőle, sokoldalúan újrahasznosíthatjuk szendvics- vagy tésztakészítéshez is.

     

    Hozzávalók 4 személyre:

     

    Elkészítés:

    A kápiapaprikákat megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, kivesszük a magokat és a magházat. Pár csepp olajjal megkent sütőpapíros tepsire tesszük a paprikaszeleteket, mellé dobunk 6 gerezd fokhagymát héjastul, sózzuk, borsozzuk, és pár csepp olajjal meglocsoljuk.

    180 fokon légkeverés mellett sütjük kb. 40 percig, félidőben megfordítjuk a paprikaszeleteket.

    Megvárjuk amíg picit kihűl, majd a krémesre sült fokhagyma gerezdeket megszabadítjuk a héjuktól.

    Kevés olajon aprított vöröshagymát dinsztelünk, rádobunk két friss fokhagymagerezdet aprítva, majd a sült paprikát és fokhagymakrémet. Felöntjük annyi zöldségalaplével vagy vízzel amennyi ellepi. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük (a botmixer olyan profi munkát tud végezni, hogy még a paprikahéj lehúzásával sem kell bajlódnunk, ami duplán jó, hiszen szép színt kölcsönöz a levesnek).

    Tejszínnel selymesítjük, krémesítjük, ezzel is forralunk rajta egy picit, majd elzárjuk alatta a főzőlapot. Utolsó lépésként friss, aprított petrezselyemmel és zöldhagyma karikákkal szórjuk meg. Egy kis pirított bagettel tálaljuk.

     

     

    Tippek:

    A vasárnapi húslevesből maradt alaplevet, vagy zöldségleves levét remekül újrahasznosíthatjuk a krémleves elkészítéséhez. Azon túl, hogy jó helyre kerül a maradék, fantasztikus ízt ad a levesnek ha nem csak vízzel gazdagítjuk.

    Ha maradna a levesből, remekül felhasználható egy kis átalakítással szendvicskrémként: tegyünk hozzá egy kis reszelt sajtot vagy feta sajtot, és készítsünk belőle melegszendvicset, vagy csak „nyersen” kenjük meg a kenyér- vagy kifliszeleteket vele.

    Akár tésztaszószként is kiválóan funkcionál a maradék paprika krémleves: főzzünk ki egy adag tésztát (al dentere, még feszesre), például pennét, öntsük nyakon a paprikakrémmel, és ezzel főzzük tovább. Egy kis mediterrán ízvilágért fűszerezzük rozmaringgal, bazsalikommal.

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!