A gyümölcskosárban árválkodó, túlérett barackok vagy más szezonális gyümölcsök remekül hasznosíthatók a házi készítésű gyümölcsjoghurthoz. 100%-ban biztosak lehetünk abban, hogy milyen anyagokat tartalmaz a joghurtdesszertünk. Sőt, kiváló tízórai ötlet lehet belőle, ha jól záródó, csatos üvegben készítjük el. Így egy egészséges, akár cukormentes finomsággal indíthatjuk útnak a gyerkőcöket a suliba, vagy a munkahelyünkre is könnyedén magunkkal vihetjük.
Hozzávalók 1 kis joghurthoz:
- 1 db érett őszibarack vagy más idénygyümölcs
- 2 tk. teljes kiőrlésű zabpehely
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 15 dkg natúr joghurt
Elkészítés:
A barack 3/4-ét turmixoljuk vagy pürésítsük le a zabpehellyel, és a fahéjjal. Öntsük egy kis csatos üveg aljába, kanalazzuk rá a joghurtot, majd díszítsük egy kis darabosra vágott gyümölccsel.
Tippek:
Bármilyen "elfekvőben" lévő friss gyümölccsel jól működik, sőt kifejezetten jó hozzá, ha érett, édes gyümit tudunk felhasználni.
Ha a cukormentesség nem szempont, és sok házi gyümölcslekvár van a kamrapolcokon, akkor még egyszerűbb, ha lekvárral kínáljuk a natúr joghurtot. Így garantáltan tudni fogjuk, mit tartalmaz a gyümölcsjoghurt.