Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Stefánia - recept

    Stefánia  - recept

    Sok magyar család asztaláról elhagyhatatlan ünnepi kellék a Stefánia szelet. Húsvétra pedig még inkább adja magát ez a fűszeres, húsos "pite", hiszen a közepét főtt tojások díszítik, így meleg főételként vagy hidegtálas finomságként is csodás szereplője lehet a nyuszis ünnepnek.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    Keményre főzünk 5 db tojást.

    A kiflit beáztatjuk tejbe kb. 15 percre, majd kinyomkodjuk.

    A darált húst a száraz fűszerekkel, kiflivel, apróra vágott vörös- és lilahagymával, petrezselyemmel, lereszelt fokhagymával, két nyers tojással együtt, alaposan összegyúrjuk. Majd hűtőbe tesszük legalább néhány órára, de egy éjszaka alatt még jobban összeérnek az ízek.

    A püspökkenyér vagy őzgerincformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és a húsos massza felét beleöntjük, majd egymás mellé elhelyezzük a főtt tojásokat. Ráhalmozzuk a többi tölteléket, óvatosan elegyengetjük, hogy a tojások ne sérüljenek. A tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

    180 fokon sütjük, alufólia alatt kb. 1 órán keresztül, majd kb. 15-30 percig 200 fokon pirítjuk a tetejét fólia nélkül. Tálalásig várjuk meg, amíg a formában picit hűl, úgy könnyebb kiemelni a formából.

     

    Tippek:

    Bacon szalonnával kibélelhetjük a formát, a tetején ráhajtva a szalonnák végeit, így még szaftosabb lesz a Stefánia szelet.

    A fűszerezést bátran variálhatjuk saját ízlésünk szerint pl. még több friss, zöldfűszerrel, csípős paprikával, sőt akár további zöldségekkel is gazdagíthatjuk a tölteléket, pl. borsóval, répával, kukoricával.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!