Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Sárgarépás, sajtos tócsni - recept

    Sárgarépás, sajtos tócsni - recept

    A klasszikus burgonya tócsnival ellentétben ennek a tócsninak nagyobb részét teszi ki a sárgarépa, mint a krumpli. Nem tartalmaz lisztet, és bő olaj helyett a sütőben sül minimális zsiradékkal, így sokkal egészségesebb az eredeti verziónál. A sűrítésről zabpehely, az ínycsiklandó ízekről és a ropogós állagról pedig a kézműves trappista sajt gondoskodik. 

     

    Hozzávalók kb. 4 személyre:

     

    Elkészítés:

    Lereszeljük egy nagy lyukú sajtreszelőn a meghámozott répát, és burgonyát. Sózzuk meg, majd hagyjuk kb. 15-20 percet állni, és várjuk meg, amíg levet ereszt. Kinyomkodjuk alaposan, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük oregánóval, őrölt római köménnyel, és egy pici tört chilivel. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, és kb. 2 evőkanálnyi zabpelyhet. Jól összedolgozzuk. A szilikonos sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd 1-1 púpos evőkanálnyi tócsni kupacot helyezünk rá, kicsit ellapítva a tetejét (akár kör formára alakítva).

    180 fokon sütjük légkeverés mellett, kb. 20-25 percig, félidőben megfordítva. Fűszeres tejföl mártogatóssal kínáljuk.

     

    Tippek:

    • Ha kisebb adagokat halmozunk a tepsire, és egész vékonyra lapítjuk, akkor ropogósabb lesz. 
    • Répa helyett, mellett édesburgonyával, cukkinivel, és céklával is érdemes kísérletezni, ha tócsnit készítünk.
    • A reszelt sajt elhagyható belőle, de tény, hogy zseniális ízt kölcsönöz a tócsninak.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!