Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Banános, mogyorós morzsasüti

    Banános, mogyorós morzsasüti

    Szuperegészséges, pofonegyszerű elkészíteni, és csupán 3 fő alkotóelemből áll ez a jolly joker finomság. Kiváló, tápláló reggeli fogás, ami tele van fehérjével, rosttal, vitaminokkal. Nincs benne se tejtermék, se tojás, sőt glutén sem, ha gluténmentes zabpelyhet vásárolunk hozzá. Ha a méz helyett növényi édesítőt használunk, akkor vegán ételként is pazarul megállja a helyét. 

     

    Hozzávalók kb. 4 kis adaghoz:

    3 db banán

    10 dkg sótlan, héj nélküli földimogyoró

    15 dkg gluténmentes zabpehely

    2-3 ek. napraforgóolaj (elhagyható)

    2 ek. méz (elhagyható)

    1 csipet

     

    Elkészítés:

    A zabpehely 2/3-át ledaráljuk, és összekeverjük az egészben hagyott pehellyel.

    A mogyorót addig daráljuk egy aprítógépben, amíg pépes nem lesz (több lépcsőben daráljuk, időnként átkeverve). Egy csipet sóval, és ízlés szerint mézzel ízesíthetjük. Ha sokáig daráljuk, akkor a mogyoró saját olaja felszabadul, és krémes lesz, de erre rá lehet segíteni egy kis plusz, növényi olajjal.

    A mogyoróvajat összemorzsoljuk a zabpehellyel. A banánt felkarikázzuk.

    Kis méretű, sütőbe tehető kerámia tálkákba, vagy akár egy nagy piteforma aljára halmozzuk, több rétegben a banán karikákat, és erre szórjuk a mogyoróvajas zabpehely morzsát. A tetejüket 1-1 banán szelettel és pár szem mogyoróval díszítjük.

    180 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 15 percig (amíg meg nem pirul a teteje).

     

                                             

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás
    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!