Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Liba rilett - recept

    Liba rilett - recept

    A picit bonyolultan hangzó, francia pástétom valójában egy jófajta sült husi, amit teljesen puhára, omlósra sütünk (lassan, alacsony hőfokon konfitálunk) jó adag zsiradékban, és azzal együtt zárjuk be egy helyes, kis befőttes üvegbe. Így sokáig eláll a kamrában vagy a hűtőben, viszont könnyedén okoz függőséget, ezért észrevétlenül hamar ürülnek ezek az üvegcsék. Karamellizált hagymával vagy savanyú uborkával, pirított bagetten tálalva mennyei csemege Márton nap alkalmából. Természetesen ne felejtsünk el mellé kínálni egy friss, fehér újbort, ahogy azt a hagyományok is megkívánják.

     

    Hozzávalók 4-6 kis üveghez:

     

    Elkészítés:

    A libacombokat alaposan megtisztítjuk a bőrében maradt esetleges tokoktól, jól bedörzsöljük sóval mindenhol és néhány órán, vagy egy egész éjszakán keresztül így hagyjuk. Sütés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből.
    Kevés libazsírt hevítünk egy olyan edényben, amit aztán a sütőbe is áttehetünk. A combokból a bőrös oldalukkal lefelé, alacsony hőfokon elkezdjük kisütni a libazsírt. Amikor már aranybarnára pirultak, megfordítjuk, hozzáadjuk a többi libazsírt, fokhagyma gerezdeket, nagyobb darabokba vágott hagymát, és sütőbe tesszük, lefedve. 130 fokon, konfitálva (lassan, zsírral befedve) sütjük, amíg teljesen puha és omlós nem lesz a husi (kb. 2-2,5 óra szükséges ehhez). Szinte nem is tudjuk túlsütni, hiszen a cél az, hogy "pulled pork-szerűen" szétszálazzuk a libacombot.
    Ha már leomlik a hús a csontról, kész van. Várjuk meg, amíg lassan lehűl, majd emeljük ki a zsírból, szálazzuk szét, és a fokhagymával, hagymával együtt osszuk szét kis, csatos üvegekben. Ha szükséges, picit sózzuk meg pluszban, majd öntsük fel annyi sült zsírral, amennyi ellepi. Ha így tároljuk hűvös spájzban, vagy hűtőben, akkor hetekig is eltartható. Ha 1-2 napon belül elfogyasztjuk, akkor ez a lépés elhagyható, úgy kevésbé lesz zsíros a a pástétom.

    Tálalás előtt vegyük ki kb. félórával. Savanyú uborkával, és pirított bagettel kínálva telitalálatos Márton napi finomság.

     

    Tippek:

    Kacsából, sertés combból, tarjából, lapockából, mangalicából, bárányból, sőt akár lazacból is zseniális rilett készülhet. 

    Kísérletezzünk bátran a rilett főszereplőjéhez passzoló fűszerekkel, aromatizáló alapanyagokkal, zsiradékokkal. Kiváló gasztroajándék lehet belőle az ünnepekre.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás
    [url=http://slkjfdf.net/]Lolahu[/url] <a href="http://slkjfdf.net/">Ulibediwe</a> ato.qeph.kozertplusz.hu.tcq.vm http://slkjfdf.net/

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!