Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Kínai pirított batyu (gyoza) vega töltelékkel - recept

    Kínai pirított batyu (gyoza) vega töltelékkel - recept

    Szuperjó kis partykaja, vendégváró és baráti vacsora előétele lehet ez az ázsiai ízvilágú batyu. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. A tésztáját is könnyedén össze tudjuk dobni otthon, hiszen csak liszt, víz és só szükséges hozzá. Természetesen a töltelékét az ízlésünk és étvágyunk szerint variálhatjuk. A lenti receptben, pirított, szójaszószos zöldségtölteléket mutatunk, de ezt akár darált húsos verzióban is megfőzhetjük. A nyers batyukat könnyedén lefagyaszthatjuk, így érdemes dupla adagban gondolkodni, hogy legközelebb már egyből repülhessen a forró serpenyőbe.

    Hozzávalók kb. 20-25 db batyuhoz:

    A gyoza tésztához:

    A töltelékhez:

    Édes-csípős mártogatós szószhoz: 

    A sütéshez, pároláshoz:

    kevés olaj, és fél dl-1 dl víz serpenyőnként.

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük kb. félórára.

    Ez idő alatt elkészítjük a pirított zöldséges tölteléket:

    A káposztát, zöldhagymát, sárgarépát egészen apróra vágjuk, vagy aprítógép segítségével felaprítjuk. Kevés olajon jól megdinszteljük, többször megkeverve közben, hozzáadjuk  a reszelt fokhagymát, és gyömbért. Tovább pirítjuk együtt, majd szójaszósszal fűszerezzük.

    A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk ki egy lisztezett felületen, amilyen vékonyra csak tudjuk  (fontos, hogy azért ne tudjon elszakadni, egyben maradjon, ha felvesszük).

    Kb. 8-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk, a maradék tésztát ismét összegyúrjuk, nyújtjuk, és szaggatjuk, amíg kitart a tészta.

    A kiszaggatott körök felének a széleit vízzel egy ecset segítségével bekenjük, a közepére 1 teáskanálnyi tölteléket helyezünk, majd félbehajtjuk, jól összetapasztva a széleket. Hajthatjuk úgy, hogy mindig egy kis tészta részt összecsípünk, és így fodrosítjuk a szélét, szimplán ráhajtjuk, majd a villa fogaival becsíkozva ellapogatjuk, vagy sok boltban lehet már kapni műanyag vagy fém, “batyu” vagy empanada készítő formát, ami lényegesen leegyszerűsíti a folyamatot, ráadásul annak a kör formának az aljával tudunk szaggatni is.

    Ha összeálltak a batyuk, akkor több körben, kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk pár perc alatt egy serpenyőben. Kb. fél-1 dl vizet hozzáadunk, és fedő alatt, közepes hőfokon készre pároljuk (nagyjából 7-10 perc). Tálaljuk szójaszósszal, és édes-csípős mártogatóssal.

     

    Kínai pirított batyu (gyoza) vega töltelékkel - recept

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!