Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Empanada - recept

    Empanada - recept

    Ez a helyes, töltött tésztabatyu a spanyol konyha kiválósága. Pékségekben gyakori vendég a polcokon, de tapasként, előételként is kiválóan megállja a helyét, nem beszélve a baráti vacsorákról. Bármilyen kirándulásra, piknikre magunkkal vihetjük, és a gyerkőcök szája is fülig fog érni, ha ezt találják a sulis, uzsis dobozban.

     

    Töltelék hozzávalói:

    Omlós tészta hozzávalói 18 db empanadához:

     

    Elkészítés:

    A töltelék:

    A zöldségeket a paradicsom és a borsó kivételével apróra vágjuk, vagy bedobhatjuk egy aprítógépbe is. Megpirítjuk kevés olívaolajon, majd félretesszük, és megpirítjuk a serpenyőben a darált husit, visszatesszük a zöldségeket, az aprított fokhagymát, majd fűszerezzük, és hozzáadjuk a paradicsom pasztát. Kb. 15 perces fedő alatti főzés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, zöldborsót, és tovább pároljuk a ragut kb. 25-30 percig. Felhasználás előtt hűtsük langyosra, sőt akár előző este is elkészíthetjük a ragut. Ennek a töltelék-mennyiségnek a fele elég lesz a tésztához, a többit érdemes lefagyasztani, vagy ha több empanadát szeretnénk, akkor duplázni kell a tészta alapanyagait.

    A tészta:

    A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a feldarabolt vajjal, hozzáadjuk a tojást és a vizet, és jól összegyúrjuk. Amint összeállt egy gombóccá, félórára hűtőbe tesszük, folpackba csomagolva. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 12-15 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A kört gondolatban elfelezve, a félkör széleit vízzel bekenegetjük, egy evőkanálnyi tölteléket halmozunk a közepére, majd félbehajtjuk, jól rányomkodjuk a tésztát a széleknél. Egy villa segítségével pedig helyes csíkokat vághatunk a félkörívre. A maradék tésztát összegyúrjuk, és addig nyújtjuk, szaggatjuk, amíg már nem marad a tésztából.

    Sütőpapírral bélelt tepsin sütjük, 180 fokon, légkeverés mellett kb. 25-30 percig.

    Tippek:

    A tölteléket bátran variálhatjuk másfajta darált hússal, zöldségekkel. Sőt egy kis sajttal is kiegészíthetjük a töltelék kupacok tetejét a ráhajtás előtt, ami szépen olvadozva fogad majd minket, amikor beleharapunk a tésztabatyuba. Kiválóan passzol hozzá mártogatósként egy kis, lime-os joghurt fokhagymával, friss korianderrel, vagy egy paradicsomos salsa szósz.

     

    empanada

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!