Egészséges, tápanyagban és vitaminokban gazdag, szinte “bűnözésmentes” csemege a magos szelet, ami szuper alternatíva egy csoki szelet helyett, ha egy kis édességre vágynánk. A létező legegyszerűbb módon elkészíthető: szinte minden szükséges alapanyagot összekeverünk, besimítjuk a tepsibe, 20 perc alatt készre sül.
Hozzávalók:
2 bögre mag vegyesen (dió, mandula, mogyoró, pisztácia, tökmag),
2 tk. szezámmag,
1 nagy csipet só,
1 tk. őrölt fahéj,
1 ek. mogyoróvaj (elhagyható),
3 púpos ek. vegyes virágméz,
egy pici olívaolaj a forma kikenéséhez.
Elkészítés:
A magok felét durvára daraboljuk, vagy aprítógép segítségével picit felaprítjuk. Az így kapott magdarabokat sóval, fahéjjal, mogyoróvajjal és mézzel alaposan összekeverjük.
Egy nagyon kevés olajjal megkenjük a tepsit, és eldolgozzuk benne a keveréket, megszórjuk szezámmaggal, és 165 fokon sütjük, légkeverés mellett kb. 15-20 percig.
Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, tegyük hűtőbe, mert ahogy teljesen lehűl, úgy válik könnyen szeletelhetővé.