Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Kalácsfánk sárgabarack lekvárral - recept

    Kalácsfánk sárgabarack lekvárral - recept

    A klasszikus, szalagos fánk is örök kedvenc, de ha a bő olajban történő sütés helyett alternatívát keresünk, jó, ha kéznél van a kalácsfánk receptje. Pihe-puha kelt tészta fánk formátumban, sütőben sütve, a közepében gazdagon sárgabarack lekvárral ízesítve. Jól áll neki a porcukor felhő, de akár egy kis olvasztott csokiba mártva, mandula szeletekbe forgatva is mennyei édesség lesz belőle.

     

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    A meglangyosított tej és tejszín keverékében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

    A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval, a közepében mélyedést alakítunk ki, ide öntjük a habosra felfutott, élesztős keveréket, a tojássárgáját, majd jól megdagasztjuk a tésztát.

    Amikor már kezd egy gombóccá összeállni, apránként hozzáadjuk a puha vajat és készre gyúrjuk a tésztát. Meleg helyen hagyjuk minimum a duplájára kelni. Átgyúrjuk, majd kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk egy lisztezett felületen, és nagy pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral korongokat szaggatunk (a maradék tésztát összegyúrjuk és újból kinyújtjuk, amíg az el nem fogy).

    A korongokat szilikonos sütőpapírral borított tepsire helyezzük, és egy fakanál alsó részével apró mélyedéseket alakítunk ki a közepükben, ide kanalazzuk be a sárgabarack lekvárt. Hagyjuk ismét jól megkelni kb. 20-30 perc alatt.

    Lekenjük felvert tojással a tetejüket és oldalukat, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük (alsó, felső sütéssel, légkeverés nélkül). Kb. 20 perc alatt aranybarnára sülnek, de azért érdemes egy hústűvel megszúrni, és ellenőrizni, hogy nem ragad-e semmi a tűre.

    Porcukorral megszórva tálaljuk (frissen a legfinomabb).

     

    Kalácsfánk sárgabarack lekvárral

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!