A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.
Mikor fiatalok voltunk a húgommal ő sütötte a legfinomabb gofrikat. Apum pedig a legjobb palacsintákat, amit frissen magában kisülés után pillanatokkal szerettem a legjobban enni. Egyszer emlékszem lesütött egy csomó palacsintát és mesésen fel is díszítette, diókrémmel töltötte, majd meggyújtotta. Felszolgáló volt és az étteremben ezt imádták a vendégek, én is. Viszont azt egyikünk sem, hogy - akkor még ettem cukrot - helyett sót tett a csokiszószba véletlen. Így a látvány mesés volt, de az íz nem. Viszont az Ő palacsintái örök és számomra nagyon kedves emlék.
Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, GMO mentes.