Halloweeni recept ötletek felnőtteknek
Bizony-bizony, hogy mi felnőttek is szívesen veszünk részt ezeken a különleges alkalmakon. Egyre több felnőtt rendezvény is zajlik ebben a témában, tematikus estek, Halloween-partik, ahol minden túlon túl a tökök és a szellemek körül forog. Nem csak a gyerekek szeretnek jelmezekbe bújni ez idő tájt, a szülők is szívesen viselnek hátborzongató kosztümöket. Ennek a korosztálynak is készültünk néhány ötlettel.
Bloody brain koktél 30 ml őszibarack pálinka/likőr 20 ml ír krémlikőr 15 – 20 ml piros gyümölcsszirup A koktél elkészítéséhez először a baracklikőrt töltjük a pohárba. látványra úgy az igazi, ha ez körülbelül a pohár kétharmadát-háromnegyedét kitölti. Ezután pár csepp szirupot locsolunk bele, hogy „vértócsaként” összegyűljön az alján. Ezután egy kanálon keresztül csurgatva a likőr tetejére öntjük a krémlikőrt. Ez azért fontos mozzanat, mert ha csak a likőrbe zúdítanánk a krémlikőrt, nem képződne jól látható réteg belőle. A szirupot érdemes egy kiöntőcsőr segítségével, vagy valami más cseppentésre alkalmas eszközzel a krémlikőrréteg tetejére csöpögtetni. 12-16 csepp adja meg az agyimitáló hatást. (Forrás: Streetkitchen) |
Halloween-i puncs 1 l almalé 3.5 dl ananászlé 2 ek citromlé 1 db fahéjrúd 1 db alma 1 ek szegfűszeg 1 ek brandy ( vagy vodka) Egy dinnyevájó kanállal kis köröket vágunk ki az almából, és mindegyik közepébe 1-1 szegfűszeget szurkálunk, majd egy lábasban összekeverjük az almalevet az ananászlével és a citromlével. Elkezdjük melegíteni. Majd hozzáadjuk a fahéjat és az almadarabkákat, és felforraljuk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a a vodkát és/vagy a brandyt. Egy közönséges kivájt tökben tálaljuk. (Forrás: Nosalty) ( A kép csak illusztráció) |
|
Halloweeni recept ötletek gyerekeknek
A fiatalok körében hatalmas sikert aratnak a Halloween-bulik. Manapság már nem csak Amerikában, világszerte gyerekek ezrei öltöznek be félelmetes jelmezekbe, és sokan rendeznek eköré tematikus esteket is. Összegyűjtöttünk mi is pár Halloween-i receptet a kisebbek szórakoztatására.
Boszorkányujjak
15 dkg vaj
20 dkg mandula (darált)
10 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg mandula (35-40 db egész)
1 dkg csokoládé (olvasztott)
A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot, és a tojásokat összegyúrjuk, majd a tésztából ujjnyi vastag, kb. 10 centis rudakat sodrunk. A rudak közepére bütyköket formázunk, ujj formájúra alakítjuk, és késsel barázdákat húzunk rájuk. Az ujjak végére egész mandulaszeleteket nyomkodunk. Az ujjakat előmelegített sütőben megsütjük. A mandulaszemeket sütés után olvasztott csokival lekenjük. (Forrás: Nosalty)
Boszorkányseprű Halloweenra
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek víz
20 db ropi
5 dkg étcsokoládé
A porcukrot, a vajat, a lisztet, és a vizet összegyúrjuk. A tésztát 20 részre osztjuk. A kisebb részeket seprű formájúra lapítjuk, és mindegyikbe beleteszünk egy-egy ropit. Egy villa segítségével kialakítjuk a seprű szálait. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, megkenjük a seprűket a nyelüknél, majd megszórhatjuk színes cukorral vagy szeletelt mandulával. (Forrás: Nosalty)