Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Csiperkés, petrezselymes masnitészta - recept

    Csiperkés, petrezselymes masnitészta - recept

    Ennek a tésztacsodának pont olyan lágy és finom az elnevezése, mint amilyen kellemesen aromás és selymes az ízvilága. Ráadásul annyira gyorsan elkészül a szósz, amennyi idő alatt megfő a tészta. Meghempergetjük a feszesre főtt masnikat a fehérboros, tejszínes, gombás szószban, aztán pár perc alatt szaftosra össze is csiszolódnak egymással. Friss petrezselyemmel és őrölt borssal megszórva azon melegében kínáljuk. Ha akad mellé egy kis pohárral a szószba főzött fehérborból, úgy még könnyebben csúszik.

     

    Hozzávalók 2 személyre:

     

    Elkészítés:

    1. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük és közben összedobjuk a tésztaszószt.

    2. Vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük a megtisztított, felszeletelt gombát, rádobjuk a feldarabolt fokhagymát. Pár pillanat és keverés után jöhet hozzá a fehérbor.

    3. Hagyjuk, amíg elforr a bor alkoholtartalma és picit redukálódik, ekkor felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és egy nagy adag aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

    4. Összeforgatjuk a szinte megfőzött tésztával (picit még hagyjuk keményebbre, hogy a szószban főhessen készre), és pár percig hagyjuk együtt rotyogni, majd tálaljuk frissen.

     

    Tippek:

    • Barna csiperkével, laska gombával gazdagítva a tésztát még izgalmasabb és intenzívebb gombás ízvilágot érhetünk el.
    • Sózni csak akkor sózzuk a gombát, amikor már szinte megfőtt.
    • Zöldfűszerként akár bazsalikomot, majorannát vagy kakukkfüvet is használhatunk, a lényeg, hogy friss legyen.

     

     

    Márti blogján további recepteket is találtok: izzel-lelekkel.hu

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!