Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    Vissza az összeshez

    Csevapcsicsa - recept

    Csevapcsicsa - recept

    Grillszezon-nyitó, és egyben nyárváró receptünk középpontjában a horvát, szerb, és montenegrói nyaralások ízét idézzük meg. Sokunk kedvence, a csevapcsicsa nem más, mint jó minőségű, vegyes darált húsok keveréke egy kis szódabikarbónával, minimális fűszerezéssel. Jól begyúrjuk, hagyjuk összeérni az ízeket, majd hurkapálcára tűzve pillanatok alatt megsütjük a grillen, és a hozzá illő, ajvár mártással, lilahagymával, friss kenyérrel tálaljuk.

     

    Hozzávalók:

    Tálaláshoz:
    ajvár mártás, lilahagyma, ciabatta vagy bagett.

     

    Elkészítés:

    A száraz fűszereket keverjük össze, majd a hússal, reszelt fokhagymával, és vízzel alaposan gyúrjuk át. Tegyük a hűtőbe legalább néhány órára, de egy éjszaka alatt még jobban össze tudnak érni az ízek.

    Másnap egy felezett hurkapálcika végét kibéleljük a husival, kisebb rudat formázva belőle. Természetesen pálcika nélkül is működik, akkor is pici, hosszúkás rudakat formázunk a húsból.

    Grillsütőn minden oldalukat körbe sütjük pár perc alatt, de ha nincs kerti grillünk, grill serpenyőben is működik a recept, akkor kevés olívaolajjal kenjük be a serpenyőt.

    Az elmaradhatatlan lilahagyma-ajvár mártás-kenyér trióval és friss, szezonális zöldségekkel, salátával tálaljuk.

     

    Tippek:

    A megformázott, még nyers csevapcsicsák remekül fagyaszthatók, ha egyszerre mindet nem ennénk meg.

    Az eredeti recept szerint darált bárányhús is kerül bele, így azzal is érdemes kísérletezni. 

    Nem érdemes túlfűszerezni, mert a jó minőségű húsok keveréke adja az igazi csevap ízvilágot, de ez természetesen ízlés kérdése is, így bátran lehet variálni a fűszereket, ha úgy tetszik.

     

    Hozzászólások
    Megjegyzés Bezárás

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!