Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    RSS

    Blog

    Vaníliapudingos, almás morzsapite - recept
    (0) Vaníliapudingos, almás morzsapite - recept
    Ne ijedjünk meg a hosszú recepttől, mert egyszerűbb elkészíteni, mint leírni a pontos lépéseket, és minden perc ráfordított időt megérdemel. Ugyanis ez a pite lehetne az almás piték királynője. Omlós tészta alappal, extrákkal, nyújtás nélkül, morzsás, mandulás tetővel, vaníliapudingos réteggel, és fahéjas fűszerezéssel emelkedik ki a klasszikus almás piték sorából.
    Élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene
    (0) Élelmiszerek, amiket túl sokáig tárolunk a kamrában, pedig nem kellene
    A lejárati dátumok ellenőrzése az ételeken mindennapos gyakorlat. Tej, sajt, hús - mindezeknél éberen ügyelünk a frissességre. Azonban a kamrapolcokon álldogáló élelmiszerek között rejlik néhány meglepően hosszú eltarthatóságú kincs is. De vigyázzunk, ne higgyük azt, hogy minden, ami még nem járt le, ideális állapotban van a fogyasztásra!
    Hermelin (pácolt camembert sajt) - recept
    (0) Hermelin (pácolt camembert sajt) - recept
    Erre a különleges gourmet finomságra a cseh sörözőkben bukkanhatunk a leggyakrabban, ugyanis ezt a pácolt camembert sajtos, fűszeres csodát kínálják a korsó sörök mellé kísérőként. Igazi ínyencség, ami azon túl, hogy izgalmas gasztroélmény a friss kenyérre vagy pirítósra tálalva, még extra mutatós is az üvegben, így kiváló ötlet lehet gasztroajándékként is. Minimum egy hetet érdemes érlelni, és 2-3 hétig biztosan eláll a hűtőben, ezért akár az ünnepekre is gyárthatunk belőle néhányat ajándékba.
    BLW hozzátáplálás
    (0) BLW hozzátáplálás
    A BLW hozzátáplálás, más néven “falatkás” hozzátáplálás (baby lead weaning) egy olyan folyamat, amely követi a baba jelzéseit, miközben megismerteti őket az asztali, szilárd ételekkel, amelyeket az egész család fogyaszt. Lássuk is, hogy mit érdemes tudni a BLW etetésről!
    Sült libacomb pirított káposztás dödöllével - recept
    (0) Sült libacomb pirított káposztás dödöllével - recept
    A november 11-ei, Márton-napi menü elmaradhatatlan kelléke a liba, ha hódolni szeretnénk annak a hagyománynak, hogy „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.” Nem bíznánk a véletlenre a receptkeresést, ezért egy pazar, omlósra sült libacombot kísérő, pirított káposztás, karamellizált lilahagymás dödölle recepttel készültünk a libalakomák idejére.
    Mindent a Márton-napról
    (0) Mindent a Márton-napról
    November 11-én, Márton-napon a középkor egyik legnépszerűbb szentjét ünneplik több európai országban. Magyarországon számos népszokás és hiedelem társul Tours-i Szent Márton ünnepnapjához. Ezek a hagyományok részben az év vége, a mezőgazdasági munkák befejeződése és az advent időszakának közeledése köré szerveződnek. Lássuk is, hogy mit érdemes tudni a Márton-napi mulatságokról!
    Fűszeres vörösborban posírozott körte - recept
    (0) Fűszeres vörösborban posírozott körte - recept
    Pazar elegancia, elképesztő textúrák, illatok és ízek kavalkádja ez a különleges desszert. Bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét, ráadásul nincs sok dolgunk az összeállítása során. Egy jó minőségű, vörös- vagy fehérborra van szükség a posírozott körték elkészítéséhez, amelyhez akár már újbort is használhatunk. A fűszerezésnél pedig legyünk bátrak, kreatívak, pl. friss narancslével, narancshéjjal, csillagánizzsal, vanília rúddal is kiegészíthetjük a boros “alaplevet”.
    Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept - videóval
    (0) Paradicsom pesztós, zöldhagymás túrópizza recept - videóval
    A túró alapú pizza ill. lepény gluténmentes, fehérjében gazdag, diétás alternatívája lehet a pizzának. A túrópizza nagy előnye, hogy egyszerűen és kevesebb, mint egy óra alatt elkészíthetjük, nem dagasztjuk, nem kelesztjük, nem nyújtjuk. Az ízesítését, illetve a feltéteket pedig bátran alakíthatjuk saját ízlésünk szerint. A lenti verzióban natúr sajtkrém-alapot használunk, ezt dobjuk fel paradicsom pesztóval, paradicsommal, zöldhagymával és reszelt sajttal. Mennyei ízbomba a végeredmény, ami eszünkbe sem juttatja azt, hogy egy gluténmentes, alternatív pizzaféleséget majszolunk.
    Közeleg a Halloween
    (0) Közeleg a Halloween
    Nyakunkon a Halloween! Egyre többen várják izgatottan az évnek ezt a részét, és ezt a - nem, nem amerikai! - ünnepet. Hogy még jobban tudjuk idén élvezni, érdemes megismerkednünk a Halloween eredetével és hagyományaival, ha még nem tettük.
    Kínai pirított batyu (gyoza) vega töltelékkel - recept
    (0) Kínai pirított batyu (gyoza) vega töltelékkel - recept
    Szuperjó kis partykaja, vendégváró és baráti vacsora előétele lehet ez az ázsiai ízvilágú batyu. Az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. A tésztáját is könnyedén össze tudjuk dobni otthon, hiszen csak liszt, víz és só szükséges hozzá. Természetesen a töltelékét az ízlésünk és étvágyunk szerint variálhatjuk. A lenti receptben, pirított, szójaszószos zöldségtölteléket mutatunk, de ezt akár darált húsos verzióban is megfőzhetjük. A nyers batyukat könnyedén lefagyaszthatjuk, így érdemes dupla adagban gondolkodni, hogy legközelebb már egyből repülhessen a forró serpenyőbe.

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!