Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    RSS

    Blog hozzászólások '2022' 'szeptember'

    Sajtos, tepsis karfiol - recept
    (0) Sajtos, tepsis karfiol - recept
    Ha ismeritek, és kedvelitek a vajas, morzsás karfiolt, akkor ezt a verziót még inkább szeretni fogjátok. A karfiol teljes körű gondoskodásban részesül, és ennek köszönhetően felemelő ízgazdagsággal ajándékoz meg minket. Elsőként roppanósra főzzük, majd serpenyőben megpirítjuk, és egy önmagában is mennyei, sajtos besamel szósszal nyakon öntve sütjük készre a sütőben. Próbáljátok ki október 1-jén, a vegetáriánus ételek világnapján!
    Immunrendszer erősítő ételek, italok, vitaminok
    (0) Immunrendszer erősítő ételek, italok, vitaminok
    Az immunerősítés egyik alapköve a helyes táplálkozás. A bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. A növényekben lévő A- , B-, C- és E-vitaminok és más antioxidánsok fokozzák a szervezet ellenálló képességét, de emellett kiegészítésképp vitaminkomplexumok szedése is javasolt. Időszakonként ajánlatos valamilyen tisztítókúrát tartani, ha hosszú ideig szeretnénk egészségesünket megőrizni.
    Kenyér quiche - recept
    (0) Kenyér quiche - recept
    Száraz, szikkadt pékáruból, kenyérből, kifliből, zsemléből sokfélét készíthetünk: például zsemlemorzsát, kis kockákra vágva krutont a krémlevesek betéteként. Remek bundáskenyér, melegszendvics, pirítós alapanyag, és fasírthoz, zsemlegombóchoz, máglyarakáshoz is kiváló. Azonban a franciák pazar pitéjére, a quiche-re már kevesebben gondolnának, ha maradék kenyérről van szó. Pedig annyi idő alatt előkészíthető, amíg bemelegszik a sütő, és fantasztikus vacsora vagy kényeztető, villás reggeli lesz belőle. Gyakorlatilag bármilyen, hűtőben maradt finomsággal megtölthetjük, a határ a csillagos ég. Jól szeletelhető és szállítható, így még a gyerkőcök uzsonnás dobozában is pompás helye lesz.
    Az immunrendszer erősítése - Házi praktikák
    (0) Az immunrendszer erősítése - Házi praktikák
    Immunrendszerünk véd meg bennünket a vírusfertőzésektől, így nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a megerősítésére. Az őszi hónapok kimondottan kedveznek a betegségek terjedésének, egyre többen esnek ágynak influenzaszerű, megfázásos tünetekkel, ezeknek a kórokozóknak egy legyengült immunrendszer képtelen ellenállni. A hűvösebb idő beköszöntével jellemzően kevesebb időt töltünk a szabadban, a téli időszakra pedig már a nyáron bevitt vitaminraktárak is kiürülnek, ezért is fogékonyabbak lehetünk a betegségekre. Immunrendszerünk erősítésével ellenállóbbá tehetjük szervezetünket. A következőkben tippeket adunk arra, hogy milyen módszerekkel, praktikákkal és milyen élelmiszerek fogyasztásával védekezhetsz a bacilusok ellen.
    Barackos, zabpelyhes joghurt desszert - recept
    (0) Barackos, zabpelyhes joghurt desszert - recept
    A gyümölcskosárban árválkodó, túlérett barackok vagy más szezonális gyümölcsök remekül hasznosíthatók a házi készítésű gyümölcsjoghurthoz. 100%-ban biztosak lehetünk abban, hogy milyen anyagokat tartalmaz a joghurtdesszertünk. Sőt, kiváló tízórai ötlet lehet belőle, ha jól záródó, csatos üvegben készítjük el. Így egy egészséges, akár cukormentes finomsággal indíthatjuk útnak a gyerkőcöket a suliba, vagy a munkahelyünkre is könnyedén magunkkal vihetjük.
    Olcsó heti menü ötletek, nem csak séfeknek
    (0) Olcsó heti menü ötletek, nem csak séfeknek
    Az étkezés megoldása túlzás nélkül az egyik legfontosabb kérdés az életben. Valószínűleg mindenki próbálkozott már összedobni ezt-azt, ezzel is pénzt spórolva. Sok esetben viszont a hozzávalók beszerzésére, a főzésre egyszerűen nincs elegendő idő. Ilyenkor jön a rendelés, a gyorsétterem és társai. Ez viszont a pénztárcát sem kíméli, és valljuk be: általában nem a legegészségesebb ételeket rendeli az ember. Ebben a bejegyzésben ezért egyszerű, olcsó heti menü ötleteket mutatunk be, amelyek a rohanós hétköznapokon, vagy akár a hónap végén is takarékosan, gyorsan elkészíthetőek.
    Sült paprika krémleves - recept
    (0) Sült paprika krémleves - recept
    Olyan gazdag aromája és ízvilága van önmagában a kápia paprikának, pláne megsütve, hogy szinte alig szükséges hozzá fűszereket használni. Szimplán sóval, borssal is szuperül működne, de a frissesség és az élénk színek kedvéért szerintem jól áll neki egy kis petrezselyem a finish-ben. Az őszi szezon kedvence lehet a sült paprika krémleves, amihez gazdaságosan felhasználhatjuk a megmaradt hús- vagy zöldségleves levét. Sőt, ha maradna belőle, sokoldalúan újrahasznosíthatjuk szendvics- vagy tésztakészítéshez is.
    Spórolási tippek: így harcolj a magas rezsi ellen 2022-ben
    (0) Spórolási tippek: így harcolj a magas rezsi ellen 2022-ben
    A spórolásra egyesek luxusként gondolnak. Hiszen így is alig jönnek ki, napról napra élnek. Fizetni kell a számlákat, a rezsit, és a mindennapi szükségleteket. Joggal merül fel a kérdés, mégis hogyan takarékoskodjunk. A jó hír, hogy rengeteg praktika létezik a malacperselyen túl is. Még a pénzügyekkel sem kell bajlódni, ha valaki okosan él, és nem használja feleslegesen az áramot, a gázt, minimalizálja az energiafogyasztást. Így pedig az égbe rugó, 2022-es rezsiköltségek ellen is hatékonyan fel lehet venni a kesztyűt.
    Házi retro burger - recept
    (0) Házi retro burger - recept
    A kézműves, különleges ízesítésű burgerek mellett olykor jól esik a klasszikus, hagyományos módon készülő hamburger, amivel gyakran találkozhatunk a strandbüfék kínálatában. Elmaradhatatlan kelléke a marhahúspogácsa, csalamádé, salátalevél, és a friss zöldségek, csöpögő majonézes, ketchupos szósz kíséretében. Gyors és könnyed móka összedobni a házi verziót, érdemes kipróbálni akár grill serpenyő, akár kerti grillsütő segítségével.
    A legfontosabb állati és növényi zsiradékok
    (0) A legfontosabb állati és növényi zsiradékok
    A zsiradékok fogyasztása kardinális kérdése a tudatos, egészséges életmódnak. Hogy melyiket, mennyit és mikor fogyasszunk belőlük az függ saját testfelépítésünktől, testalkatunktól, fizikai aktivitásunktól és kitűzött célunktól. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb állati és növényi zsiradékokat, és kitérünk arra is, hogy melyiket miért vagy éppen miért nem érdemes rendszeresen beépíteni étrendünkbe.

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!