A befőzés szeretete egy generációkon át öröklődő hagyomány. Legtöbben a nagymamánktól vagy édesanyánktól sajátítjuk el ennek a technikának a rejtelmeit. Felmenőink hagyományos befőzése a cukron és a tartósítószeren alapult, de ha egy kicsit továbbmegyünk, már az 1600-as években találhatunk befőzésre vonatkozó feljegyzéseket. Akkortájt a gyümölcsöket nem édesítették, ez a szokás az első világháború idején alakult ki. Nagymamáink átlagosan 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot és tartósítószerként szalicilt használtak. Mára sokat változtak a befőzési trendek, hiszen egyre egészségtudatosabban élünk, és legtöbben próbáljuk a cukrot és a tartósítószert elkerülni. Kialakultak olyan technikák, amelyek során ezek nélkül is tudunk hosszan elálló, finom gyümölcsbefőtteket készíteni.
Szolgáltatásaink minőségének folyamatos magas szintű biztosításához a weboldalon sütiket használunk, a böngészéssel hozzájárulsz a sütik használatához.