Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    RSS

    Blog hozzászólások '2022' 'április'

    Befőzés mindenmentesen: Befőtt cukor és tartósítószer nélkül
    (0) Befőzés mindenmentesen: Befőtt cukor és tartósítószer nélkül
    A befőzés szeretete egy generációkon át öröklődő hagyomány. Legtöbben a nagymamánktól vagy édesanyánktól sajátítjuk el ennek a technikának a rejtelmeit. Felmenőink hagyományos befőzése a cukron és a tartósítószeren alapult, de ha egy kicsit továbbmegyünk, már az 1600-as években találhatunk befőzésre vonatkozó feljegyzéseket. Akkortájt a gyümölcsöket nem édesítették, ez a szokás az első világháború idején alakult ki. Nagymamáink átlagosan 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot és tartósítószerként szalicilt használtak. Mára sokat változtak a befőzési trendek, hiszen egyre egészségtudatosabban élünk, és legtöbben próbáljuk a cukrot és a tartósítószert elkerülni. Kialakultak olyan technikák, amelyek során ezek nélkül is tudunk hosszan elálló, finom gyümölcsbefőtteket készíteni.
    Húsvét és a hagyományok
    (0) Húsvét és a hagyományok
    A húsvét amellett, hogy az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk, rendkívül sokféle népszokással rendelkezik, és a tavasz beköszöntét is jelenti. Nagycsütörtöktől egészen húsvét hétfőig tart, így az egyik leghosszabb a magyar ünnepek között. Kultúránkként változó, hogy milyen szokások kapcsolódnak hozzá, a legtöbb ilyen néphagyomány nem épül be az egyházi tradíciók sorába, hanem amellett párhuzamosan él. Ilyen például a barkaszentelés, a kiszehajtás vagy a villőzés.
    Mi az a keto diéta? A ketogén étrend alapjai
    (1) Mi az a keto diéta? A ketogén étrend alapjai
    A ketogén étrend már évtizedek óta egészségünk megőrzésének egyik bevált módszere, és egyes betegségek leküzdésében is segíthet. Alapelve az, hogy szénhidrátbevitelünket alacsonyan, míg zsírfogyasztásunkat magasan tartjuk. A magas szénhidráttartalmú ételek vezetnek legkönnyebben az elhízáshoz, ugyanis fogyasztásuk során szervezetünk glükózt termel, és ezt használja energiaforrásként. Ezt fordítja meg a ketogén diéta, mivel elsődleges célja az, hogy energiaellátásunkat a zsírmolekulák fedezzék. Itt egyrészt az lerakódott zsírrétegekre, másrészt a bevitt zsírtartalmú ételekre is gondolunk. Az 1900-as évek elején betegségek gyógyítására is alkalmazták ezt a diétát, az epilepsziával küzdők körében sikeres eredménnyel zárultak a kísérletek. Mára már tudjuk, hogy számtalan más betegségre is gyógyír, akár a magas vérnyomással rendelkezők is pozitív hatást érezhetnek a ketogén diéta során.

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!