Keresés
HU
Termékkínálatunk
    Menü Bezár
    RSS

    Blog hozzászólások '2022' 'november'

    Pizza gombóc vele sült sajtszósszal - recept
    (0) Pizza gombóc vele sült sajtszósszal - recept
    Ezek a helyes gombócok pizzatésztából készülnek, csak nem nyújtjuk ki, és kenjük meg őket pizzaszósszal. Helyette pici bucikat formázunk a tésztából, és egy olívaolajjal kikent serpenyőt pakolunk körbe velük, aminek a közepét gazdagon ellátjuk mindenféle finom sajttal, pizzaszósszal, így lesz hova mártogatni a "natúr" pizza gombócokat.
    Sörkorcsolya ötletek és receptek a foci-vb mellé
    (0) Sörkorcsolya ötletek és receptek a foci-vb mellé
    Nincs focimeccs sör nélkül. A sportág csúcsa, a világbajnokság pedig csak négyévente esedékes. Ilyenkor nemcsak a férfiak, hanem még a hölgyek is együtt izgulnak. Előkerülnek a nassolnivalók, a jégkrém is. Utóbbi viszont idén biztosan nem játszik: rendhagyó módon november-decemberben rendezik a tornát. Szerencsére azonban könnyen készíthetünk olyan ételt, ami kifejezetten csúszik a sör mellé. Ez pedig nem más, mint a sörkorcsolya!
    Almás, fahéjas zabkeksz recept - videóval
    (0) Almás, fahéjas zabkeksz recept - videóval
    Egészséges, pillanatok alatt összedobható, házi zabkekszet készíthetünk többek között egy kis zabpehely, alma, dió és fahéj felhasználásával. A fűszerezése szívmelengető, jól esik egy bögre forró tea, és tejeskávé mellett elmajszolni, vagy a reggeli rohanásban bekapni, és ezáltal garantálni, hogy jól induljon a nap. Nézd meg a videónkat, és lepd meg szeretteidet házi készítésű keksszel!
    Márton-napi szokások, ételek, receptek: készülj fel a böjtre!
    (0) Márton-napi szokások, ételek, receptek: készülj fel a böjtre!
    A Márton-naphoz számos népszokás, étel és ital tartozik. Szinte kötelező a lakoma, az ünnephez tartozó receptek elkészítése. A hagyomány szerint ugyanis ez az utolsó ünnepnap a karácsony előtti 40 napos böjt előtt. Érdemes tehát minél többet fogyasztani, és még az sem okoz gondot feltétlenül, ha a kelleténél kicsit több bort iszunk. Honnan is ered a hagyomány? Miért eszünk ludat, és miért szokás újborral koccintani? Hogyan ünnepeljük meg, és milyen ételeket tálaljunk a vendégeknek? Márton-napi népszokások, receptek és minden, amit tudni érdemes.
    Liba rilett - recept
    (1) Liba rilett - recept
    A picit bonyolultan hangzó, francia pástétom valójában egy jófajta sült husi, amit teljesen puhára, omlósra sütünk (lassan, alacsony hőfokon konfitálunk) jó adag zsiradékban, és azzal együtt zárjuk be egy helyes, kis befőttes üvegbe. Így sokáig eláll a kamrában vagy a hűtőben, viszont könnyedén okoz függőséget, ezért észrevétlenül hamar ürülnek ezek az üvegcsék. Karamellizált hagymával vagy savanyú uborkával, pirított bagetten tálalva mennyei csemege Márton nap alkalmából. Természetesen ne felejtsünk el mellé kínálni egy friss, fehér újbort, ahogy azt a hagyományok is megkívánják.
    Tejszínes, fehérboros gombaleves - recept
    (0) Tejszínes, fehérboros gombaleves - recept
    Igazi őszi, borongós, ködös napokra is kiváló a gombaleves, ami 100%-ban felmelegíti a lelkünket is. A fehérbornak és a sok hagymának köszönhetően nyomokban megidézi a francia hagymaleves ízvilágát, és fűszerezésében az erdő hangulata is egy csöppet megelevenedik. Az utolsó fázisban hozzáadott tejszíntől pedig az egész leves simogatóan lágy és kedves lesz.

    Közértplusz díjaink 2024

    online bevásárlás

    Szállítunk hozzád?

    Ellenőrizd, hogy a kézbesítési címeden elérhető-e szolgáltatásunk!